Eten, drinken, boodschappen doen

  • Home
  • Eten, drinken, boodschappen doen

Je komt ook naar de Ardennen om lekker te eten en te drinken! De brouwerijen van Achouffe en Lupulus liggen op een boogscheut, en zowel in Nadrin als in Achouffe, Wibrin en de omliggende stadjes Houffalize en La Roche vind je beslist een restaurant naar je meug. Kook je liever thuis? Dat kan in de goed uitgeruste keuken of op de barbecue. Een bakker, fruitwinkel en kleine superette vind je in het dorp. Grotere inkopen kun je doen in de winkels en supermarkten van Houffalize of La Roche.

Restaurants in Nadrin:
La villa des Fleurs: vrijwel letterlijk in de voortuin. Frans geïnspireerde keuken, met nadruk op streekproducten en -gerechten. Zowel gastronomische als brasseriekeuken. Mooi, zonnig terras met prachtig uitzicht. Sluitingsdagen maandag en dinsdag, behalve op feestdagen.

La Plume d’Oie: gastronomisch restaurant in het hart van Nadrin. Seizoensproducten. Specialiteit ganzenlever. Sluitingsdagen dinsdag en woensdag.

Au Vieux Chène: typisch Ardeens restaurant in het dorpscentrum. Specialiteiten wild- en visgerechten. Sluitingsdagen maandag en dinsdag (in het hoogseizoen enkel dinsdag).

Restaurants en cafés in Wibrin:
Charme de Wibrin: bistro en pannenkoekenrestaurant. Gezellig en stijlvol interieur. Open van 11u – 19u. Sluitingsdagen maandag, dinsdag en woensdag.

Machouffel: gezellig café met kleine restaurantkaart. Sluitingsdagen dinsdag, woensdag en donderdag.

– Le Bastognard: typisch Ardeens dorpscafé. Sluitingsdag woensdag.

L’écurie: Tom en Linda verwelkomen je in hun gezellige café, in het dal van Petite Mormont, met prachtig uitzicht op de omringende velden. Fijn zonneterras. Kleine restaurantkaart (spaghetti, croquemonsieur, soepje). Sluitinsdagen dinsdag, woensdag en donderdag (andere regeling in het hoogseizoen).

Restaurants en cafés in Achouffe ( Let op: in het seizoen moet je overal in Achouffe reserveren, ook ’s middags!) :
Hotel l’Espine: Net buiten Achouffe. Ardeense en streekgerechten. Geen groepen van meer dan 8 personen. Prachtig uitzicht vanop het terras. Geen vaste sluitingsdagen.

La Grange: typisch Ardeens restaurant, aan de oever van een visvijver. Specialiteiten: côte à l’os en forel. Basic inrichting. Geen kredietkaarten!

Taverne van de Brasserie d’Achouffe: Bereidingen met Chouffe-bier. Sluitingsdagen dinsdag en woensdag (en bij bepaalde andere gelegenheden > check de website!).

La Petite Fontaine: gezellig en groot terras! Soms wordt er iets speciaals georganiseerd (vb. met Halloween). Snacks, burgers en ijsjes.

Houffalize:
Hier vind je verschillende kleinere en wat grotere restaurants en cafés. Enkele van onze favorieten:

Café du Chéra: net buiten Houffalize op de weg naar Achouffe. Authentiek Ardeens café, met restaurantkaart. De steak is een aanrader! Met momenten behoorlijk wat ambiance.

La Fleur de Thym: gastronomisch restaurant, vermelding Gault-Millau, hogere prijsklasse. Sluitingsdagen maandag en woensdag. Op zaterdag worden enkel menus geserveerd. Reservatie gewenst.

Winkels in Nadrin:
Bakkerij Bultot: de enige bakker in de wijde omgeving, op 100 meter van Alaboneur. Wil je ’s morgens verse broodjes, plaats dan zeker de dag voordien je bestelling. Gesloten op maandag.

– Superette “Chez Chantal Super écho”: tegenover de kerk. Iets vergeten? geen probleem, want hier vind je wel wat je mist, van wijn en bier, boter, melk, droge voeding, conserven, choco, shampoo, tot huishoudelijke producten, batterijen, lampen enz. Ook open op zondagvoormiddag. Gesloten op maandag en woensdag.

– Een beetje verder vind je ook een winkel met verse groenten en fruit.

Dokter/apotheek Nadrin:
– Dr. C. Jacques, Rue de la villa Romaine, 32. tel. 084 44 43 65
– Apotheek Multipharma, Rue de la villa Romaine 22b.