Te beleven in en rond Nadrin

  • Home
  • Te beleven in en rond Nadrin

In en rond ons huis valt er voor jong en oud vanalles te beleven!

De kinderen kunnen zich amuseren met bouwblokken, lego, een poppenkast, spelletjes, kinderboeken, een kubb-spel, badminton… en een grote tuin, waarin ze naar hartenlust veilig kunnen ravotten, terwijl jij ‘s zomers in de koele schaduw van een boom in de gemakkelijke tuin- en ligstoelen geniet van een heerlijk glaasje wijn, een barbecue (toestel beschikbaar), een goed boek en de stilte. De straat waaraan het huis ligt, is erg rustig en, mits enig toezicht, geschikt om te rolschaatsen, skateboarden of fietsen. We hebben uiteraard ook een kinderstoel en een plooibaar babybedje ter beschikking.

Heb je zin in een wandeling, de wijde natuur in? Je hebt de keuze uit verschillende trajecten, plat of pittig, lang of kort, in de omringende bossen, langs de oevers van de Ourthe of door de velden.

Of wil je er liever met de fiets of mountainbike op uittrekken? Je kunt je eigen fiets meebrengen en veilig stallen in de garage. Of je huurt er één in het Outdoor Center vlakbij. Overigens kun je daar ook terecht voor een kano- of kajaktocht.

Quasi aan de overkant van de straat vind je het meertje “Belle Meuse”. Hier kun je vissen (en visgerief huren): sla één van de dikke karpers aan de haak! Zin in een frisse duik? Dat kan in het openlucht zwembad van Hotel Floréal in La Roche (let op: je kan hier niet reserveren en het aantal toegelaten bezoekers is beperkt. Bij warm weer ga je best vroeg op de dag), aan het Ourthestrand van Maboge (gratis) of in het tropisch zwemparadijs Vaya Mundo te Houffalize. Hou je meer van geschiedenis en cultuur? Dan moet je beslist de gerestaureerde resten van de Gallo-Romeinse villa in Nadrin (vlakbij ons vakantiehuis), de Keltische vesting Le Cheslé (Bérismenil), de middeleeuwse burcht in La Roche of één van de vele overblijfselen uit WOII in de buurt bezoeken. Ook het gerenommeerde War Museum in Bastogne is niet veraf. Kinderen kunnen hun hart ophalen in het kinder-doe-centrum Houtopia in Houffalize of de wildparken in Achouffe en La Roche. Ben je eind juli bij ons te gast? Dan kun je misschien de kermis van Nadrin meepikken!

Voor winterpret zit je bij ons eveneens aan het goeie adres. De Baraque de Fraiture met zijn skipistes ligt vlakbij, en je vindt in de buurt ook langlaufroutes of rodelpistes ( sneeuwmannen maken of sneeuwbalgevechten, daarvoor hoef je de tuin niet uit!). (ps: sneeuwbanden zijn bij winterweer geen overbodige luxe).